KirjallisuusPäivityksetArviotLinkitYhteydenototKiitos

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

Jason Dark (oikea nimi: Helmut Winkelmann): Öljyhirviö / Noidan yö (Yöjuttu #7/1985)
Kirja:
Yöjutusta on nuoruudesta pelkästään hyviä muistoja nuoruudesta ja muistan tämänkin ostaneeni Porvoossa R-kioskilta kun olin isäni kanssa lomamatkalla. Juliste ei ole tässä mukana enää, mutta olen varma, että se jossain laatikossa vielä on.
Öljyhirviö: Tulossa myöhemmin
Noidan yö: Historiallisella tasolla tämän julkaisu oli kulttuuriteko, koska ihka ensimmäinen John Sinclair. Mukana ei ole vielä tuttu vakiokaarti (okei, mukana on Sinclairin esimies) eikä myöskään kaikkia niitä myöhemmin tutuksi tulleita apuvälineitä kuten Sinclairin risti. Mutta sitäkin enemmän on vaikutteita zombie-elokuvista kaikkine piiritettyine rakennuksineen ja haahuilevine elävine kuolleinneen.
Ei tämä kauhun taikka jännityksen tunteita herättänyt, olipahan vain helppoa ja mukavaa luettavaa. Ajatontakin. Ei tuntunut yhtään vuosien saatossa vanhentuneen.
Suomennos: Heikki Haveri on yksi niistä, joita pidän luottosuomentajana. Niin tässäkin. Ei ontumista vaan hyvää kieltä.
Kansi: On siinä öljyinen kaveri kannessa pentagrammipaita päällään painimassa. Ilmeisesti painii itse John Sinclairin kanssa. Lukijakilpailuakin mainostetaan. Kilpailu itsessään liittyi Yökjuttu-klubiin, mutta en enää muista, minkä takia en tuohon tarttunut, vaikka Yöjuttua fanitinkin. Ilmeisesti se, että olisi pitänyt ostaa tulevatkin lehdet, mutta 15 vuotiaani ei moiseen ollut varaa.
Muistorikas kansi. Muistan kun näin sen siellä jo mainitulla R-kioskilla.
Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää