ArviotKiitosLinkitPäivityksetYhteydenotot

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

Chester Wayne: Muovipussimurha (Taskumatti #1/1972)
Kirja: Kukakohan sai Ecapainolla sen kuolemattoman idean, että tämän sarjan tuominen Suomeen on hyvä ja toimiva idea. Mukavan kokoinen pieni (hehe) taskumattihan tämä sarja on, ei siinä mitään, mutta ainakin tämän sarjan avanneen teoksen kirjallinen taso on yhtä ohut ja pieni kuin on itse teoksenkin koko.
Alkuperäissarja, ei mitenkään kauhen yllättäen, on kotoisin saksasta, jossa sitä julkaistiin perkeleellinen 1094 kappaletta. Mukana näyttää olevan myös Jeff Conterin kirjottamia tarinoita, joten ei sarja ihan täysin läpi mätä siis ole. Mutta 1094 kappaletta..... on siinä jollakulla keräämistä.
Paha se on sanoa, että johtuiko koko tarinan kömpelyys huonosta suomennoksesta vai oliko se alkuperäiseltä tasoltaan jo kakkaa, mutta aika kärsimystä tämän lukeminen oli.
Tylsät ihmiset taapersivat ratkomassa tylsää rikosta ja koko tarinan paras anti oli päähenkilön mukana seikkaileva koira.
Hyi
Käännös: J. Soini.... ei kai kuitenkaan sukua SILLE Soinille. Ei kuitenkaan kammottavan isoa vaikutusta tehny. Pani sanat peräkkäin ja kai palkankin sai, mutta siihen se kokonaisuutena sitten jäihin.
Kansi: Kivan Taskumatti-logon joku luonut ja se toistuu sarjan jokaisen kirjan kannessa. Miellyttävää.
Mutta itse kansikuva on varmastikin tekaistu noin viidessä minuutissa ennen painoon tuuppaamista. Nuken näköinen nais-hahmo jäämässä auton alle. Eli mitä?
Minä sanon:

Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää