KirjallisuusPäivityksetArviotLinkitYhteydenototKiitos

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

Steve Cooper: Murhayritys (Rockford dynastia #1 (1987))
Kirja:
Mikäköhän aivopieru tuli Viihdeviikareille, kun päättivät aloittaa tämän sarjan suomentamisen, painamisen ja julkaisemisen?
Tämäkin kirja on toisaalta-ei-mitenkään-yllättäen saksalaista alkuperää, jossa sitä julkaistiin vuosina 1986-1996 250 kappaletta. Suomessa ei, luojan kiitos, päästy ihan tuohon määrään. Toisaalta, jos sarjalle olisi antanut mahdollisuuden, niin tiedä, miten se olisi voinut kehittyä. Harva asia on neitsyt jaksollaan parhautta.
Eikä ollut tämäkään isolla fontilla ja 125 sivun pituudellaan. Suoraakin suorempaa draamaa jännitykseen pyrkivillä momenteilla. Lauma hahmoja tekemässä ennalta-arvattavia asioita. Miehet ovat miehiä ja tosimiehet ovat rekkamiehiä, joita ammutaan ja haavoittuvat, mutta "unohtavat parissa päivässä mokomat naarmut.". Naisille jää osaksi näyttää kauniilta ja surra sairaalassa makaavaa haavoittunutta, niin, rekkamiestä.
Mukavaa ajankuvaa kirjassa tosin vilahtelee siellä täällä, kuten esim. sairaalan kahvilassa tauollaan teetä juovat lääkärit jotka pistävät tupakaksi.
Sopivan aivotonta meisinkiä, juuri sopivaa luettavaksi töissä tauoilla.
Suomennos: Heikki Rüster….. eikös mies ole 80-luvun jälkeen siirtynyt suomentamaan ns. oikeaa kirjallisuutta? Hyvän harjoituskoulun mies kävi, kun näitä ei-niin-arvostettuja kirjoja aluksi suomenteli. Orastava osaaminen tästäkin paistaa. Sujuva ja miellyttävä.
Kansi: Kollegani näki minun lukevan tätä töissä ja kysäisi: "Mitä vuodelta toi o?". Ja totta se on. Kun kantta katselee, niin kyllä siinä selkeä 80-lukulainen tuoksu on. Sekava kansi, liikaa tekstiä, peittää liiaksi tuon muuten taidokkaasti maalatun kuvan, jossa siinäkin tapahtuu ihan liiaksi. Alkuperäinen kansi oli huomattavasti miellyttävämpi. Vaikkakin homompi.

Minä sanon: 
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää