KirjallisuusPäivityksetArviotLinkitYhteydenototKiitos

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

Rikoscocktail #1/2000
Kirja: KarPrint ei taida työnantajana olla niitä parhaimpia. 2015 mm. tuomittu näemmä maksamaan työsuojelurikkomuksesta korvauksia. Mutta paljon tuo on kustantanut ja kustantaa edelleen kaikenlaista.
Yksi KarPrintin lyhytikäiseksi jääneistä julkaisuista oli tämä 2000-luvun alussa pari numeroa elänyt kotimainen novellikokoelma. Sääli sinänsä, sillä nämä novellit olivat kotimaista käsialaa. Ei nyt ihan omilla nimillään kehdattu julkaista, mutta kotimaista kuitenkin. Eikä novellikokoelmia ikinä ole tarpeeksi. Varsinkin näitä edukkaita kokoelmia pitäisi ilmeistyä vieläkin. Siinä olisi oiva ponnistusmedia aloitteleville kirjailijoille. Mutta ei taida olla Suomessa seikkailumieltä moisen julkaisun aloittamiseen. Itse voisin sellaista kustantaa, kyllä, mutta ei oikein tuo talous anna periksi painokustannuksille, että saisi edes yhden ulos.
Seuraavassa lyhyet kommentit julkaisun novelleista.
- Samuel Pulp: Liha on heikko - luoti kuolemaksi: Ihan pätevä salapoliisiseikkailu. Vähän samaa henkeä kuin Vareksessa mutta vähemmän baarissa istuskelua ja tyhjänpäiväistä filosofointia. Nopea ja sujuva hyvä.
- Harri Härö: Tappavaa Romua: Vähän veikkaan, että tuonkin salanimen taakse kätkeytyy se sama kaveri kuin tuon ensimmäisen novellin taakse. Kovasti samanhenkinen kuin ensimmäinenkin novelli. Eli hyvä ja mielellään luettava tämäkin oli.
- P. K. Mannonen: Kamikaze-Huttusen viimeinen keikka: Tämä nimi sitten taas saattaakin koostua oikeista nimeosasista. Mutta ihan jees veijari-novelli tämä oli. Vähän hosuttu loppu, pahasti kiirehditty.
- ?: Kultakuume - tappava tauti
- ?: Atom Unit - Kalavelatkin on maksettava: Ilmeisesti saman henkilön kirjoittamat novellit. Ainakin sama päähenkilö molemmissa. Ja yhtä kömpelöitä, surkeita lauserakenteita ja välimerkkien aiheuttamaa vaikealukuisuutta täynnä. Ihan hyvä, ettei ole nimeään julkaissut. Saisi vieläkin hävetä kun joku tunnistaa.
Kansi: Iso pyssy ja Pamela Andersson kannessa sekä luettelo kokoelman tarinoista. Ja täysin mystinen iskulause alareunassa "Kauhun kimara on nieltävä viimeiseen pisaraan". Mikä helvetin kauhun kimara?
Mutta periaatteessa yksinkertainen ja iskevän punainen kansi. Herätti huomion lehtipisteessä sen verran, että itsekin sen siellä huomasin ja ostin.
Etukannen sisäpuolella on jopa tilauskuponki lehdelle. Ilmeisesti joku varoitti minua lehden tilaamasta, kun en kuponkia ollut postittanut. KarPrintin maine oli kiirinyt ja esti tilaamasta.
Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää