KirjallisuusPäivityksetArviotLinkitYhteydenototKiitos

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

Ted O'Brian (oikea nimi: Joachim Kobusch): Pikarahti Wichitaan (Rekkakuskit #4 (1985))
Kirja: Saksa, tuo maa, joka suoltaa vaikka minkälaista kiinnostavaa kirjallisuutta. Lukuisia niistä on Suomessakin ollut tarjolla, mutta kovinkaan moni niistä ei ole kovinkaan pitkään jaksanut ilmestyä. Harvassa ovat ne, jotka ovat kymmeneen julkaistuun kirjaan asti päässeet. Niin kävi myös tälle Rekkakuskit sarjalle. Saksassa julkaistu 106 kappaletta 1982 ja 1986 välillä. Suomessa saatiin ulos kahdeksan kappaletta kahdessa vuodessa. Eikä niitäkään ulos kronologissa järjestyksessä. Mitä nyt ensimmäisenä julkaistiin ensimmäinen kirja ja sitten alkoikin heittämään.
Kovasti tässä on mukana mukava arvuutus, että mikä mahtaa olla päähenkilöparivaljakon salaistakin salaisempi rahti, mutta ei tuokaan arvuutus jaksa kiinnostaa kirjan koko kestoa. Mikä on sinänsä surkea saavutus, sillä kirja oli vaatimattomat 113 sivua pitkä. Ja kun loppujen lopuksi tuo suuri salaisuus paljastui, oli tulos tylsyyttä.
Kyllä tätä töissä luki, mutta ei tästä mitään kiksejä saanut. Aika tylsät päähenkilöt äijämäisine omalaatuisuuksineen tekivät tylsästi kiireellistä matkaa tylsiä tapahtumia kohdaten. Tulipa luettua.
Käännös: Rekkamiesten auto oli nimeltään Punainen Parooni. Se nauratti hetken. Kaipa Pulakan Martilla oli tuohon käännökseen jokin syy. Se myös oli ainoa asia, joka jäi käännöksestä mieleen.
Kansi: Jostain syystä alkuperäiset kannet eivät kelvanneet tähän kotimaiseen sarjaan. Lähinnä tästä kotimaisesta kannesta tulee mieleen, että nuo pojat ovat tuossa pahoilla teillä murtautumassa pankkiin tai jotain vastaavaan ihan liian pienen poran kanssa. Komeat viikset tuolla etualan kaverilla on ja vaalealla kaverilla on rujo takatukka ja körmyn hartiat. Eikä kenelläkään ole suojalaseja. Alkuperäinen kansi on huomattavasti vauhdikkaampi ja tarinaan osuvammin kuuluva.


Lisäksi tuossa kotimaisessa kannessa sarjan logo on aseteltu siten, että siitä saa kuvan, että kyseessä ei ole yhdyssana. Hyi ja rumaa. Hyi.
Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää