KirjallisuusPäivityksetArviotLinkitYhteydenototKiitos

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

Don Stanford: Vaarallinen testamentti (Pantteri-kirjat #5 (1956))
Kirja:
Jos meinaa jotain edes puolittain järkevää saada sanottua kirjasta, niin on pakko ottaa huomioon ajankohta, milloin se on julkaistu ja eritoten se, milloin se on kirjoitettu. Ei kaikkea voi arvioida ja tuomita tämän päivän arvomaailman mukaan. Ennen maailma nyt vain oli erilainen.
Toinen kirja Dallas Webstereitä tämä oli ja mikäli nettiin on uskominen tässä asiassa, enempää niitä ei olekaan olemassa. Molemmat on julkaisu alunperin Gold Medal -sarjassa ja Suomessa Pantteri-sarjassa. Joten jonkinmoinen sulkeutuva kehä on kyseessä.
Ei tämä huono ollut. Puolittain pätevä juoni piti otteessaan vaikka välillä vähän sortuikin haahuiluksi ja selittelyksi. Kyllä tätä lentokoneessa luki, kun ei pakoon päässyt, mutta ei jäänyt halua lukea enempää tämän rennon en-halua-olla-yksityisetsivän-seikkailuja.
Suomennos: Pitkästä aikaa tuli luettua näin kömpelä suomennosta. Tuskin tässä yhteydessä sana "truck" sentään traktori oli vaan pick-up mallinen punaniska-auto. Mutta oman huvittavuutensa tuo tälle antoi.
Kansi: Onpa siinä kerrassaan leviä harteinen poika jolta on joku tippunut kaivoon. Ei kai vain Lassie tällä kertaa ole pudonnut? Toisaalta, jos kaivossa on noin matala reunus, ei ihme, että joku sinne putoaa. Kompelö kuva, mutta aikakautensa lapsi tuokin.
Minä sanon:
 

Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää