KirjallisuusPäivityksetArviotLinkitYhteydenototKiitos

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

Axel Kilgore: Tuhon valtiaat (Palkkasoturi #1 (1987))
Kirja: Axel Kilgoreh on yksi Jerry Ahernin nimimerkeistä. Ja Jerry Ahern on parhaiten tunnettu Voittaja-sarjastaan.
Luin jostain blogista Ahernin vaimon kirjoituksen, että tämän sarjan piti jäädä vain parin teoksen mittaiseksi, mutta kirjasarjan päähenkilö Hank Frost vei kollegoineen mukanaan ja sarjasta tuli loppujen lopuksi 17 kirjan mittainen. Suomessa sarjaa saatiin ulos viisi kirjaa ja nekin sarjan sieltä täältä valikoituina teoksina.
Samalla tavalla kuin Voittaja-sarja, tämäkin on miehistä meininkiä tarkoilla kuvauksilla aseista ja niiden tarkoilla nimillä. Jerry oli niin innostunut pyssyistä.
Sujuvaa toimintaa viittauksilla politiikkaan ja uskontoon sekä salaliittoihin. Rintakarvoja sain kuitenkin vähän lisää tästä mainiosta peruskaurasta.
Suomennos: Toimiva ja sujuva, ei kummallisuuksia. Mutta asialla olikin Sarkilan Heikki, jonka nimi sisäsivulla on tae hyvästä työstä.
Kansi: Sarjan alkuperäistä kantta käytetty. Tosin ei tämän kirjan kantta vaan kirjasarjan osan numero 9 kantta. Mystinen ratkaisu.
Mutta oikeastaan ihan toimiva ratkaisu, sillä tuossa sarjan päähenkilö Hank Frost on neutraalina omana itsenään ilman asetta. Mystisyyden varjoon jää myös taiteilija, mutta suomalaiselle graafikolle pisteet, että käytti alkuperäisen sarjan lay-outtia, latoi vain kotimaiset sanat tilalle.
Mainio kokonaisuus.
Minä sanon: 
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää