KirjallisuusPäivityksetArviotLinkitYhteydenototKiitos

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

Rolf ja Alexandra Becker: Nimeni on Cox (Nimeni on Cox #1 (1963))
Kirja: Vissiin kuunnelmien innoittamana Valpas-Mainos nappasi tämän saksalaisen klassikon ohjelmaansa ja sai niitä ulos kaksikin kappaletta. Toisaalta, ei näitä saksaksikaan ilmestynyt kuin neljä.
Yhtään Cox kuunnelmaa en ole koskaan tainnut kuulla, tunnusmusiikin kylläkin. Mutta mikäli kuunnelmat olivat yhtään edes lähellä yhtä mukavan jutustelevasti kirjoitettuja kuin tämä teos, niin uskoisin niistäkin tykänneeni.
Mukavan sujuvaa ja helppoa luettavaa, juuri sopivaa töissä tauoilla luettavaksi. Itseasiassa tulin tuosta jutustelevasta kirjoitustyylistä oikein hyvälle tuulelle vaikka kirjassa murhia ja muita väkivallan tekoja tapahtuikin. Itseasiassa nyt asiaa ajatellessa ei tuo jutusteleva tyyli ollut yhtään sopusoinnussa sisällön kanssa. Kaikenlaista.
Kappasta. Kirjailijapariskunnasta Rolf on syntynyt Lontoossa ja on vielä elossa. Missäköhän vaiheessa tuo muutti Saksaan, tuohon Lontoon periviholliseen ja vielä otti ja nai sikäläisen naisen.
Suomennos: Eipä näemmä tuotu julki suomentajaa, mutta mielestäni tuo suoriutui ensiluokkaisesti työstään. Sujuvaa ja mukavaa luettavaa, tavoittanut hyvin alkuperäisen tyylin eikä mukaan ollut lipsahtanut pahemmin kummallisuuksia.
Kansi: Coxista on myös tehty elokuvia ja tuo kansi taitaa olla sellaisesta napattu.
Tyylikäs kaveri pikkutakissa nojailee rautaiseen tukirakenteeseen pyssy kädessä. Lienee tiukkoja tilanteita ja paljon vähältä-piti-tilanteita tulossa.
Kuvana tuo on liian tumma ja kirjan tiedot tuntuvat hukkuvan siihen. Olisi tuon paremminkin voinut tuottaa.
Onneksi alakulmassa sentään lukee, että "Rikosromaani" ettei kenelläkään vaan jää kirjan sisältö epäselväksi.
Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää