KirjallisuusPäivityksetArviotLinkitYhteydenototKiitos

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

Mystery Digest #2/1961
Kirja: Kyllä osaakin olla formaattina miellyttävä tämä Mystery Digest. Pikkutyttö minussa sanoo, että "söpö". Sivuja tuhlailevasti jokaisella novellilla on oma nimiösivunsa sekä siellä täällä tarinoita elävöittämässä pieniä piirroksia. Sivuja tosiaan tuo lisää helposti, mutta antaa myös novelleille tiettyä arvokkuutta.
Seuraavassa lyhyet kommentit tämän novellikokoelman tarinoista:
- Gloria Mitshell: ... ja heitä oli 8: Ovelista ovelinta murhuritarinaa tavoitellaan. Kuivasti epäonnistutaan. Naisnäkökulta oli kyllä hyvä idea naiskirjailijata.
- William Shaw: Ihastuttava maailmamme: Kokoelman paras tarina. Nokkela pieni kertomus veijaritarinan hengessä jalokivivarkaudesta. Toimi
- Monte Craven: Rikos n:o 3549: Tarina, joka tempaisi heti alussa mukaansa ja antoi korkeita odotuksia. Tosin lässähti hyvin pian kuin ilmapallo.
- Joseph Commings: Pakolainen: Äitini opetti, jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, on paras olla sanomatta mitään. En ole useinkaan tuota neuvoa noudattanut, mutta nyt noudatan.
- Andrea Ballini: Paholainen ja rouva Webster: Odotin yliluonnollisuutta, se novelleissa on aina hauska. Petyin.
Suomennos: Jotenkin kyllä tuli lukiessa mieleen, että novellien kuivuus ja pääsääntöinen huonous olisi huonon ja toimimattoman käännöksen syytä. Mitään sen suurempaa perustetta väitökselleni ei ole, en ole lukenut alkuperäisiä novelleja saatika muita kertomuksia kirjailijoilta. Mutta ei ole ensimmäinen kerta, kun Suomessa huono suomennos on kaiken pilannut.
Kansi: Kokoelman viimeiseen tarinaan liittyvä kuva sekä sisällysluettelo kannessa. Lisäksi vielä kanteen prätkäisty "Amerikassa suuren suosion saavuttanut" ja "Vihdoinkin Suomessa". Ensimmäisestä väitöksestä ei ole mitään todisteita ja vähän vaikelta tuntuu uskoa, että vuonna 1961 kukaan olisi Suomessa Mystery Digestin olemassaoloa edes tiennyt, muuta kuin kustantaja. Kummallinen värimaailma valittu, tuo keltainen on suorastaan ruma.
Kuvalla on signeeraus, mutta en saa siitä selvää. Jos tiedät, mitä siinä seisoo, niin kerro toki.
Minä sanon:

Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää