KirjallisuusPäivityksetArviotLinkitYhteydenototKiitos

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

Mike McCray (oikea nimi: Michael McDowell): Musta Kämmen (Mustat baretit #3 (1987))
Kirja:
 Typerää väkivaltaista viihdettähän tämä oli. Väkivallan ihannointia, leikattua nussimista ja panemista sekä miehelläkin-on-tunteet-vaikka-äijä-hetkiä. Ei ole oikeastaan mitään syytä, miksi melkein ahmimalla tämän luin ja tykkäsin niinkin paljon kuin tykkäsin. Mukavaa suoraa jatkoa sarjan edellisiin osiin, auki jääneitä juonen tynkiä sidotaan hienosti kasaan ja uusia avataan. Ja kerrankin sarjaa on Suomessa julkaistu oikeassa järjestyksessä.
Ehkä syynä oli Mike McDowell, joka piiloutui nimimerkin Mike McCray alle, sarjan luoneesta kaksikosta toinen. Tiedä sitten mihin tuo toinen puolikas putosi, mutta ei ainkaan taso laskenut. Ehkä jopa nousi. Mies näyttää olleen Beetlejuice-elokuvan takana ja tuosta elokuvasta pidän.
Lisäksi itse Stephen King on sanonut: "the finest writer of paperback originals in America today". Myönnän, että tämän teoksen perusteella on samaa mieltä mestarin kanssa.
Ehkä syynä oli ajankohtaisuus. Vaikka alkuperäinen kirja oli julkaistu vuonna 1984, tarina kuitenkin osui liki sataprosenttisesti tähän päivään. Kuulostaako tutulta: Lämpimässä massa toheltaa uskonnosta motiivinsa kaivava joukko ääliöitä, jotka vihaavat länsimaita, turismia ja varsinkin Eurooppaa ja eritoten Alankomaita (sanoinkin, että liki sataprosenttisesti) ja käyttävät tunnusvärinään mustaa. Ihan kuin olisin kuullut jotain tuollaista jossain ennenkin. Kylmäsi.
Loistavaa viihdettä.

Suomennos: Kappas. Suomentajia on kaksin kappalein. Mikäköhän syy tuohonkin oli. Mutta hyvää jälkeä tuottivat, kerrassaan loistavaa. Ammattimaista tasoa, huoliteltua.
Kansi: Alkuperäistä kantta käytetty ja viimeiseen asti viimeistelty näyttämään alkuperäiseltä kannelta. Jopa tuo pääkallo-logo on oikealla tavalla kirjan nimen päällä.
Tuo bikininainen ei näemmä paljosta hätkähdä. Ole moksiskaan vaikka ympärillä ammutaan konetuliaseilla.

Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää