KirjallisuusPäivityksetArviotLinkitYhteydenototKiitos

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

Ross MacDonald: Kadonnut neito (Minipokkari (1995))
Kirja: Minipokkari oli yritykseltään ja hinnaltaan aikoinaan todella mainio yritys. Todella sääli, että se ei kantanut näitä muutamaa pokkaria pidemmälle. Muistan vieläkin sen kesän, kun nämä julkaistiin. Silloisessa RadioMafiassa haastateltiin (ilmeisesti itse) Kari Lindgreniä asian tiimoilta. Kovasti innostuneelta mies vaikutti. Ja syystäkin. Mukava pieni formaatti, halpa hinta (10mk) pääsääntöisesti hyvistä novelleista. Kaikki sarjan novellit on jo aikaisemmin julkaistu jossain Book Studion novellikokoelmassa, joten ne taisivat olla halpoja tuottaakin, kun ei edes suomentajalle tarvinnut uudestaan maksaa.
Tosin tämä ei ihan niistä parhaimpia valintoja ole.
Jos joissakin 40-luvun yksityisetsivä tarinoissa oli ohut juoni ja tylsät henkilöt, niin tässä vasta olikin ohut juoni ilman minkäänlaista koukkua sekä henkilöt, joiden kohtaloista ei olisi voinut pätkääkään välittää. Mutta, nopea lukea töissä.
En muistaakseni ole lukenut yhtään Lew Archer-kirjaa, joten mielenkiinnolla odotan sitä päivää, kun sellaisen lukaisen. Niillä kuitenkin on varsin hyvä maine.
Suomennos: Ihan sujuva suomennos, ei siinä mitään, mutta ei ihan näin lyhyessä näytteestä kauhean isoa tartuntapintaa saa.
Kansi: Tunnelmallinen kansi. Merestä ruumis löytyi ja ihan selvästi vaatteista päätellen yksityisetsivä seisoo sitä tuijottaen mietiskellen ihmisen pahuutta.
Nyttemin sotasarjakuvien kuvittajana kunnostautunut Marko Tiainen maalasi tuonkin kannen. Kuten niin monet muut Book Studion kannet. Hyvän löydyn kustantamo teki hänessä. Pitäisi jossain välissä tutustua miehen sotasarjakuviinkin. Kai.
Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää