KirjallisuusPäivityksetArviotLinkitYhteydenototKiitos

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

Donald Hamilton: Kaikin keinoin (Manhattan-kirja #4 (1964))
Kirja: Pidin kovasti ja luin innosta piukeana pari tätä edeltänyttä Matt Helmiä. Niihin ennakko-odotuksiin nähden pettymys oli karvas.
Tämä kolmas Matt Helm ei vain tuntunut milloinkaan alkavan. Välillä epäilin, että "nyt on Donald mokannut" mutta mitä pidemmälle kahlasin sivuja eteenpäin, sitä enemmän alkoin epäilemään ja syyttämään suomentaja Uolevia. Toisaalta, tämäkin kirja on käännetty Ruotsalaisesta teoksesta. Joten edellisistä kirjoista tuttu imu ja tehokkuus saattoi jo unohtua tuon ruotsintajankin pöydälle.
Kuitenkin haisuja hyvyydestä oli tässäkin kirjassa paljon. Oli Matt Helmiä syventävää informaatiota, oli brutaalia väkivaltaa ja suuria tunteita ja kadonnutta rakkautta. Mutta kun se kirjaa eteenpäin ajava draivi vain puuttui. Eikä yhtään auttanut lukemista se, että kirjassa oli yritetty säästää paperia ja sivut on ladottu hyvin pienellä rivivälistyksellä täyteen.
Mutta tulipa kahlattua, kaikesta huolimatta.
Suomennos: Maajärven Uolevilla taisi olla huonompi päivä tämän kanssa. Vanhahtavia ilmaisuja, eilispäivän sanontoja vipelsi. Ja se aikaansaatu laahaus.... se oli vaan ylivoimaista.
Kansi: Komean kannen Bertil on tähänkin Manhattaniin saanut.
Matt Helm itse tyylikkäänä Luger kädessään vahtimassa tilannetta. En tosin ole ihan varma, että käyttikö Matt Helm Lugeria.
Edessä pienemmällä hyvin houkuttelevan näköinen tummatar, pyyhe juuri ja juuri peittäen. Rakastuin taas vähän.
Minä sanon: 

Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää