KirjallisuusPäivityksetArviotLinkitYhteydenototKiitos

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

John Baxter: Varmuuden vuoksi (Manhattan-kirja #18 (1965))
Kirja:
Niin paljon kuin arvostankin Manhattan-kirjasarjaa, niin luvattoman usein teokset holahtivat huonon puolelle. Niin kävi tämänkin kirjan kanssa.
Tämä oli yksinkertaisesti tylsä ja kömpelö. Eikä lukunautintoa taatusti lisää käytetty kirjasinkoko ja riviväli. Pientä tekstiä ahtaasti kuin Perussuomalaisen suvaitsevaisuus.
Baxter on oikealta nimeltään E. Howard Hunt joka taas on, kuulemma, hyvä kirjailija ja kovasti arvostettu. Mutta ehkä hän sitten vain kirjoitti salanimellä John Baxter huonoja kirjoja. Eli kirjoitti kirjan, totesi sen olevan huono ja päätti julkaista sen salanimellä, kun ei raaskinut roskiinkaan heittää.
Hyi.
Suomennos: Tyypillistä Uolevi Maajärveä. Ei niin kauhean hyvää, mutta ei kauhean huonoakaan. Kouluttamatonta nyt lähinnä.
Kansi: Hyvää Häglund tuotantoa joka melkein sopiikin itse kirjaan. Valitettavan vähälle maineelle taiteilija Häglund on jäänyt, ansaitsisi kyllä enemmän, mainetta.
Aika monessa Manhattan-kirjassa on muuten nuo kirjan tiedot juuri tuossa samalla tavalla vinossa. Mikäs siinä, kerran jos tehdään hyvin, niin piruako sitä muuttamaan.
Minä sanon:

Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää