KirjallisuusPäivityksetArviotLinkitYhteydenototKiitos

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

John D. Acton: Parker ja rautakätinen murhaaja (Kuukauden shokki #1/1965)
Kirja: Saksalaista alkuperää se on tämäkin sarja ja kirjailijanimen taakse taitaa kätkeytyä Günter Donges, mutta mitään todisteita tuosta asiasta ei ole. Kovasti suosittu sarja oli Saksassa, loppullinen kirjojen määrä sarjan loppuessa oli 605 kappaletta. Lisäksi Parker on esiintynyt myös elokuvissa ja kuunnelmissa. Suomessa Parkerin seikkailuja yritettiin pariin kertaan julkaista, mutta ei kovinkaan pitkään kummallakaan kerralla. Tätä kirjaa ennen olen lukenut yhden Parkerin. Ja vieläkin itkettää muisto siitä, miten huono se oli.
Joten lähtökohdat olivat huonot. Vaikka pidänkin näistä Saksa-lukemistoista, niin kerran pettyneenä odotukset olivat alamaissa.
Mutta iloiseksi yllätykseksi, tämähän oli hyvä.
Tapahtumapaikkana oli Skotlanti ja se jo pelkästään ilostuttaa ja varsinkin kun tapahtumat ja paikat oli hyvin kuvailtuja, tämän melkein ahmimalla luki. Ilmeisesti "John D. Acton" on vieraillut ja tutkinut Skottilinnoja hyvin, sen verta hyvin asiat oli kuvailtu.
Kokonaisuutena hyvä ja tunnelmallinen, pikkaisen yliluonnollisia vivahteita omaava salaperäinen seikkalu.
Kyllä tästä hyvä maku suuhun jäi sekä halu lukea lisää Hovimestari Parkerin seikkailuja. Ilmeisesti se ensimmäisenä lukemani oli ainoastaan huono.
Suomennos: Tuntemattomaksi jää tämänkin suomentaja. Vähän naiveja ilmaisuja siellä täällä, mutta hyvä suoritus.
Kansi: Tunnelmallinen kansi, jossa pääosassa savuava Webley revolveri ja taustalla haamumainen  mies tupakki kädessä. Haluan uskoa, että to mies viimeistellyssä kravatissaan on Parker. Olen aina pitänyt tuollaisista paksuilla viivoilla piirretyistä kuvista.
Minä sanon: 
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää