KirjallisuusPäivityksetArviotLinkitYhteydenototKiitos

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

Gérald de Villiers: Pirullista vehkeilyä (Malko (Kotka-sarja) #9 (1984))
Kirja: Pakko taas huomauttaa kronologiasta. Voisi sitä edes yrittää, tai edes näyttää yrittävän. Sarjan 11 kirja julkaistaan kotimaisessa sarjassa numerolla 9. Ärrin murrin.
Juuri bongasin WikiPediasta lauseen "Villiersiä on agenttiseikkailujen kirjoittajana verrattu Ian Flemingiin.". Itse en noin pitkälle asiassa menisi. Varsinkaan kun viimeaikoina olen äänikirjoina kuunnellun monta Flemingin Bondia, niin täyisin eri sarjoissa nämä painivat. Tai sitten suomennos näissä Malkoissa on leikannut syventävät parhaat palat pois.
Malko on kyllä kirjan päähenkilönä vähän tyhmä. Siis mieleltään. Sellainen yksinkertainen kaveri, jolle pitää asioita selittää ja osoittaa, että mitä nyt tapahtuu. Mutta ymmärtää tissien päälle. Lisäksi hän aika säikky. Hyvä ettei kiljahda kuin pikkutyttö, kun jotain yllättävää tapahtuu. Säikähteleväinen.
Möllöä luettavaahan tämä on. Ei suurta taidetta, ei aivoja rasittavaa tai ajattelemisen aihetta antavaa saatika suuria tuntemuksia aiheuttavaa, mutta möllönä kirjasarjana ja tämän lajin edustajana Malko on ihan pätevä.Vauhdikas, pikkaisen tuhma ja väkivaltainen, nopea lukea ja... niin.... äijä. Ei mitenkään ikimuistoinen, mutta viihdyttävä.
Suomennos: Kalevi Machin merkitty suomentajaksi. Vähän kyllä haiskahtaa nimimerkiltä, sillä InterNetin syöverit eivät tunne miestä ollenkaan.
Mutta ihan pätevän suorituksen mies teki. Tosin kaivelee epätietoisuus, että leikkasiko Kalevi jotain suomentaessaan toimittamisen nimellä kirjasta pois.
Kansi: Kotka-sarjan Malkoissa oli kyllä parhaat pikkutuhmat aseporno kannet ikinä. Niin tässäkin.
Iso 80-lukulainen tukka, sivutissi liivien alta vilkkuen. Ruma ulkoneva napa naisella kyllä on. Näyttää kolmannelta nänniltä.
"Euroopan suurin agenttisarja" sanoo kansi. Pitäisikö uskoa?
Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää