KirjallisuusPäivityksetArviotLinkitYhteydenototKiitos

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

Maailman parhaat jännärit by Ellery Queen's Mystery Magazine # 1/1971
Kirja:
Ellery Queen's Mystery Magazinen toinen tuleminen Suomessa alkoi tällä numerolla ja tämä toinen tuleminen jaksoi viis numeroa.
Toisaalta, kun kyseessä oli näinkin huono kokoelma novelleja, en yhtään ihmettele, että Oy Iisalmen Sanomat ei pidempään saanut sarjaa jatkettua.
Pitkästä aikaa siis törmäsin kirjaan, jonka lukeminen oli ihan viittä vaille jäädä kesken, mutta intoutumiseni novelleja kohtaan sai minut jatkamaan vain uudestaan ja uudestaan pettyen. Ja niitä pettymyksiä oli sitten monta, kun kokoelmassa kuitenkin oli 13 novellia.
Nokei, kokoelman päättävä E. E. Robertsin "Ei savua ilman tulta" oli ihan hyvä rikos pala jossa vauhdissa vaihtui osat ympäri ja jonka luki mielellään.
Puolet tuosta ainokaisesta palleropisteestä tulee kahdelle mainokselle jotka teoksesta löytyvät:
Kuka muistaa miltä maistui Döbeln-olut ja kuka ennen tätä on nähnyt imurimainokset dekkarissa? Kaikenlisäksi tuo keskari-mainos on kerrassaan ruma.
Mutta, lyhyesti: Huono, huono, huono ja tylsä kokoelma tarinoita. Olisi luullut, että EQMM arkistoista olisi parempaakin löytynyt. Lisäksi kirja on ladottu kahteen palstaan kuten tapana on, mutta rivi välitys on pieni kuin sieni ja tekee lukemisesta raskasta. Hyi.
Suomennos: Hyvin oli Nikkon Raija hommansa hoitanut, englanti oli hallussa. Mieleen ei jäänyt mitään, mikä olisi naurattanut. Siis homma hoidettu kuten hyvät siivoojat. Homma hoidettu, mitään ei näy, mitään ei jäänyt mieleen.
Kansi: Samaa henkeä kuin alkuperäisessä tuon aikakauden Ellery Queen's Mystery Magazinessä. Ei kuvakantta vaan ultralyhyitä kuvauksia novelleista. Verta tihkuva logo saa kyllä plussaa ja puolet tuosta ainokaisesta pallero-pisteestä. Hieno!
Minä sanon:

Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!
Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää