KirjallisuusPäivityksetArviotLinkitYhteydenototKiitos

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

Alfred Hitchcock yllättää #3 (1959)
Kirja: Tuttua miellyttävää novelli-iloittelua odottelin tästä, samaa kuin muissakin Hitchcockin kokoelmiassa on. Pieniä yllätyksiä ja sujuvaa tekstiä. Lupailihan sitä jo itsensä Alfien kirjoittama johdatus tähän kokoelmaan. Voisi kuitenkin sanoa, että petyin. Harvinaisen kuivahko kokoelma. Melkein jokaisesta novellista kun olisi lukenut vain viimeiset pari kappaletta, olisi arvannut, mitä edeltävillä sivuilla tapahtui.
Seuraavassa lyhyet kommentit kirjan novelleista:
- Theodore Pratt: Kymmenen päivää: Olen lukenut ainakin kaksi Prattin kirjaa ja molemista niistä pitänyt. Niin pidin tästäkin novellista. Ilmeisen näppärä poika tuo Theodore oli. Taitoi pidemmän sekä lyhyemmän kirjoittamisen hyvin ja yllätyksellisesti.
- Hans Ruesch: Täydellinen murha: Kokoelman paras novelli. Ei yllätyksellinen vaan ennalta-arvattava, mutta hyvä ja toimiva, mukaansa tempaava.
- Robert Edmond Alter: Salamurhaaja: Edellisen hyvyyden jälkeen mahalasku kuraan oli valitettava tosiasia. Kuinka lyhyestä tarinasta saadaan junnaava? Näemmä hyvin.
- C. B. Gilford: Tilastot eivät ole terveellisiä: Vaikuttipa tämä tutulta. Joko olen lukenut tämän jossain toisaalla enkä löydä missä se olisi, se toisaalla. Tai sitten tästä on joko tehty elokuva tai lyhyt elokuva. Ei huono, mutta tuttuudessaan..... tuttu.
- Douglas Farr: Kaikkea pahaa vastaan: Lisää harvinaisen tylsiä kertomuksia, vaikka kaikki kaikki potentiaali vaikka mihin oli käsissä. Baaritappelu taustana olisi voitu saada enemmänkin aikaan.
- Jacques Gillies: Kaksoisolento: Lyhyt ja ytimekäs. Ilmeetön ja loppui kesken.
Suomennos: Ei ole tunnustettu, kuka on suomentaja vai oliko suomentajia monta. Veikkaan, että yksi, sen verran tasaiselta tuo vanhahtava kieli tuntui.
Kansi: Oli se vekkuli tuo Hitchcock ja suostui näemmä vaikka miten poseeraamaan. Tosin tuolla pienellä vasaralla ei murhaa kauhian helposti tehdä vaikka anteeksipyytävän murhanhimoinen katse ilmeettömissä silmissä onkin.
Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää