KirjallisuusPäivityksetArviotLinkitYhteydenototKiitos

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

Alfred Hitchcock yllättää #2 (1959)
Kirja: Onpas pysynyt vuosien saatossa todella hyvässä kunnossa tämä numero Alfred Hitchcock yllättäätä. Lähinnä näyttää, että tätä ei olisi kertaakaan avattu, saatika luettu. Niin ne jotkut kohtelevat näitä kunnioittavammin kuin minä.
Valitettavan heikko kokoelma novelleja sattunut tähän numeroon. Mikään ei oikeastaan missään suhteessa yllättänyt saatika jännittänyt.
Mukana jälleen yksi mainio piirros taiteilijalta nimeltä "Korpilinna" sekä nippu hauskoja mainoksia. Tiesittekö, että vuonna 1959 El Zorro oli "tämän hetken jännittävin seikkailulukemisto" tai että "kaikki reippaat pojat lukevat mielellään Kit Carson - Buck Jones - Davy Crocett". Mukana on jälleen mainos Mies-lehdestä. Lehdestä itsestään minulla ei ole ensimmäistäkään havaintoa, mutta mainoslause "Muistathan, että tänään on taas oikea päivä ostaa MIES-lehti?" saisi minut ainakin sen ostamaan. Ja olihan siinä mukana artikkeli "Kuinka käsitellään laiskaa vaimoa". Seuraavassa lyhyet kommentit kirjan novelleista:
- Eleanor Daly Boylan: Kuolema palauttaa lainakirjan: Yllättävän paljon naisten kirjoittamia novellaja löytyy näistä Hitchcockin kokoelmista. Kovasti Eleanor tässä yrittää saada yllätystä ja koukkua aikaiseksi, mutta eipä onnistu. Lähinnä tarina vaikutti rungolta pidempään kirjaan, mutta into oli loppunut kesken ja tuli novelli.
- Douglass Farr: Yksi rikos liikaa: Olipa siinä sympaattinen ja ymmärtävä tuomari. Sääli vaan, että tylsäilyä oli itse tarina.
- Donald Campbell: Kohtaus pimeässä: Näitä Minua-on-ammuttu-olen-kuollut-mutta-kuulen-kuitenkin-
kaiken-huomatkaa-en-ole-siis-kuollut-novelleja on maailmalla varmasti miljardi. Tässä yksi niistä. Tällä kertaa tylsä ja paljon takaumia sisältävä.
- O. H. Leslie: Viimeinen ryyppy: Pieni ylläri saatu tähän tarinaan mukaan, mukava pieni koukku. Tämä oli toinen niistä novelleista, jotka estävät täyden kivun kynnyksen ylityksen tämän kokoelman kanssa.
- Jack Richie: Sellaista saattaa tapahtua yöllä: Kokoelman helmi. Lyhyt, ytimekäs, nokkela. Todella hyvä.
- Arthur Gordon: Palmurannan uimarit: Novellia lukiessani silmiin heijastui mustavalkoinen Hitchcockin tv-sarjan jakso, jossa yllä leijuu kokoajan uhkan tuntu. Valitettavasti henkilöt vain siirtyilivät paikasta toiseen väsyneesti kuin shakkinappulat ja loppuhuipennus jäi tulematta.
- Betty Ren Wright: Hylätty käsikirjoitus: Toimitus olisi voinut hylätä tämänkin tarinan käsikirjoituksen tylsänä.
Suomennos: Jälleen toimivaa suomennosta tuntemattomaksi jäävältä suomentajalta. Vakio ajankuvat tosin löytyvät: Auto on vaunu, meikki oli make-up ja sekatavarakauppa drug-store. Mutta eivät nuo häirinneet.
Kansi: Taiteilijana näyttää olevan Meinard Mayer. Haiskahtaa saksalaiselle, mutta mistä tuosta tietää. InterNet ei kerro mitään asiasta. Turpea Alfie jolla söötti töröttävä alahuuli ja leppoisa katse. Voisihan tuo huonompikin olla. Tai parempi.
Minä sanon:

Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää