KirjallisuusPäivityksetArviotLinkitYhteydenototKiitos

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

Alfred Hitchcock: Kuolema voi olla suloinen (1973)
Kirja:
No jopas. Tässä kirjassa on ISBN-koodi. En ole ennen näin vanhassa kirjassa moista nähnyt.
Seuraavassa lyhyet kommentit kirjan novelleista:
- Alfred Hitchcock: Johdanto: Tässäkin on samanlainen nokkela kirjoitelma Hitchcockilta. En ole ihan varma, on hänen itsensä kirjoittama, niin samanlainen on kuin tämän kirjan sisarjulkaisussa, Arkun kulmassa.
-
Jack Webb: Tiikerin päivä: Tämä oli hyvä. Tämän tyyppisestä tiiviistä kerronnasta pidän. Tehokas.
- Arthur Porges: Fanaattinen Ford: Edeltävän novelin hyvyyden takia tämä tuntui vähän lässyltä.
- Donald E. Westlake: Murhan ääni: Kappas. Westlakea. Hän ei usein petä. Ei tälläkään kertaa. Pitääkin Googlettaa, että onko olemassa Westlaken novellikokoelmaa.
- Henry Andrew DeRosso: Riddle - Kaksoisagentti: Tässä tuli sitten se, joka saa harteilleen "Tämän kokoelman heikon lenkki".
- C. B. Gilford: Murhaajan matkassa: Joku jossain on aikojen saatossa päättänyt, että tämä on sellainen tarina, joka kannattaa Suomessa toisenkin kerran julkaista, 16 vuotta myöhemmin. On tämä kyllä sen arvoinen mukava tarina.
- Ed Lacy: Kuuntelulaite: Minulle Ed Lacy on näitä maailman hiljaisia puurtajia, joiden nimen tiedän, mutta en osaa yhdistää mihinkään tarinaan. Sama tässä. Luin. En muista.
- James Holding: Poliisintappo: Ja taas kerran paha sai palkkansa. Aika usein niin käy. Sen takia toisenlaiset loput ovat piristäviä.
- Hal Ellson: Syksyn surma: Tälläisiä tarinoita on todella paljon. Peruskauraa, hetki ajan vietettä ja kohti uusia seikkailuja.
- Donald Honig: Kosto: Tässä on kaunis alkuperäinen nimi: "Of Men and Vengeance". Otikko parempi kuin tarina.
- James H. Schmitz: Pelkkää uteliaisuutta: Joskus on paha sanoa, että tarina keskinkertainen pullautus vaiko sellainen jonka muistaa vielä ensi vuonnakin. Palataan asiaan ensi vuonna.
- Nedra Tyre: Muurin takana: Surullinen tarina.
- Robert Colby: Entä jos olisin matkustanut junalla: Juna on julkinen kulkuneuvoa ja niissä saa tauteja. Ehkä oli parempi, kaikesta huolimatta, että et.
- August Derleth: Rasian arvoitus: Onpa mukaan eksynyt vanha tarina. Vuodelta 1930. Vanhahtava tarina, sen takia viehättävä.
- Fletcher Flora: Kukkivan muurin äärellä: Viimeiseksi päätyi mukava tarina, joka jätti hyvän mielen, että tämä kokoelma tuli luettua.
Suomennos: Parit hassut vanhahtavat ilmaisut, ikäänkuin jäänteinä 60-luvusta, mutta se vain oli suolaa tässä laatikossa.
Kansi: Takakanteen on jäänyt muinaisen "Eka" kauppaketjun tarra. 4.20 markkaa näemmät maksanut silloin. Ei ollut kallista silloinkaa. Etusivussa on hinta jonka maksoin: 1€.
Kuten Arkun kulmassakin, tässäkin käytetty alkuperäistä kantta. Aika epämukavan näköinen asento Alfredilla.
Minä sanon:

Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää