KirjallisuusPäivityksetArviotLinkitYhteydenototKiitos

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

Carter Brown: Kalma kolkuttaa (Carter Brown #37 (1963))
Kirja: Suurimmasta osasta sivuja on joku nakertanut palasen pois joko ylä- tai alakulmasta. Yhtään tekstiä ei ole hävinnyt, mutta silti, joku on nakertanut.
Pääosassa tässä kirjassa on Bill Cameron niminen yksityisetsivä. Joko olen totaalisesti unohtanut tai sitten en tiennyt (veikkaan jälkimmäistä), että Carter Brownilla oli tuonkin niminen hahmo.
Varhaista Carter Brown tuotantoa tämä on, mutta jo tässä on hyvin paljon niitä elementtejä, joista CB tuli suosituksi. Nokkelaa sanailua (joka tosin tässä aina välillä vaikuttaa lähinnä vittuilulta. Eikä tuokaan ole huono asia), uskomattoman kauniita naisia vähissä vaatteissa (jotka naiset ottavat aina vikkelästi pois). Suoraa seksiä ei tietenkään ole, on vain vihjailuja. Harvinaiseksi CB kirjaksi tämän ainakin minun mielessäni tekee se, että tässä päähenkilö Cameron kehittää tunteita, siis oikeita tunteita, muitakin kuin himoa, yhtä kirjan naista kohtaan. Tunteita, jotka muuttuvat suureksi suruksi ja draamaksi. Tosin se kuvataan kirjassa aika ohimennen, mutta kuitenkin.
Ilokseen tätä luki, ei tämä huono ollut. Suoraviivainen, ei kauheasti mutkia tai käänteitä, mutta helppoa ja miellyttävää luettavaa.
Suomennos: Tuntemattomaksi jäänyt suomentaja osasi selkeästi englantia, kun tätä käänsi. Ei mitään omituisuuksia tai naurettavuuksia. Hyvä suorite.
Kansi: Alkuperäistä kantta käytetty. Suomalaiset sanat vain lätkäisty päälle. Mutta mikä ettei, jos kerta kansi on noin viehättävä. Kaunis tumma nainen vihjailevassa korsetissa ja punaisissa huulissa. Mutta mikä on tuo vasemman alareunan keltainen pallo, sitä en tunnista.
"Kuka tilasi ruumisarkun" seisoo kannessa. Eikä tuo ruumisarkku edes ollut kovinkaan isossa osassa itse kirjassa. Hyvä kansi kuitenkin.

Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää