KirjallisuusPäivityksetArviotLinkitYhteydenototKiitos

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

Richard Hoyt: Trotskin juoksu (Book Studio (1988))
Kirja:
 Onpa tätä kirjaa myyty monella hinnalla. Takakanteen on painettu "36,-", etukannessa on selkeästi riivitty irti tarjoustarra, takakannessa on vielä pieni valkoinen tarra, jossa lukee punaisella tussilla "1.5€" ja ensimmäiseltä sisäsivulta löytyy "€2". Kovaa kauppaa.
Richard Hoyt on tuottanut tämän kaltaisia vakoilija ja muita jännäreitä jo useamman kymmenen, joista tämä Trotskyn juoksu oli ensimmäisiä, ellei peräti ensimmäinen julkaistu.
Kovasti tästä on tykätty ja kovasti tätä on kehuttu, joten minulle tili pikkaisen epäonnistunut olo, kun en täysillä innostunut tästä vakoilusta. Oli tässä toki hetkensä, mutta kuitenkin luettua oli enemmän "nojaa"-olo.
Sujuvasti kirjoitettu, soljuvasti kerrottu, loistavaa historiallisesti oikeaa faktaa ripoteltu mukaan ja vähän hassuutta sekä väkivaltaa. Kaikki oli siis oikealla kohdalla ja oikein toteutettuna. Silti en innostunut. Jo alkua pidemmälle pääseminen oli vaikeaa.
Tulipa kahlattua.
Suomennos: Sarkkilan Heikki taisi olla näitä Book Studion luottosuomentajia, sen verran paljon näitä tämän kustantajan käännöksiä miehen vyön alla on. Ja mikä ettei. Ei kömpelyyttä, vain suoritus maaliin asti.
Kansi: Kaikki, mitä kirjasta oikeastaan pitää tietää, on kuvassa. On Ameriikan lippu ja urhea kotka, jota selkeästi tuhmaakin tuhmempi veennäjän sirppi uhkaa.  Ehkä 80-luvulla vastakkain asettelu oli vielä noin selkää, mutta kun nykypäivän silmin katsoo tuota kuvaa, niin voi vain muistaa sen, että molemmat noista valtioista ovat yhtä lailla nyrkillä tapettavia. Kaipa tuo kuva sitten oli jonkun mielestä myyvä.

Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää