KirjallisuusPäivityksetArviotLinkitYhteydenototKiitos

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

Warwick Jardine (oikea nimi: Francis Warwick): Nummen vanha murhaaja (Sexton Blake-sarja #8/1956))
Kirja: Heti alkuun kerrottakoon, että täysin en tätä teosta lukenut. Tästä on jonnekin kuluneiden 67 vuoden aikana kadonnut keskeltä muutama aukeama. Eli jos joku voi skannata minulle aukeamat väliltä 43-54, olisin kiitollinen kuin ruokittu koira.
Mutta toisaalta, ei juoni kovasti tuntunut mitään menettävän, vaikka osa sivuista puuttuikin. Ja johan murhuri käy ilmi kirjan nimessäkin.
Tuttua köyhän miehen Sherlock Holmistelua, mutta tässä oli kyllä kauttaaltaan mukava tunnelma ja melkein uskallan väittää, että kiinnostuin päähenkilöiden kohtaloista.
Ei täysin huono, ei mestariteos. Miellyttävä.
Suomennos: Aksu Ylönen käänsi nipun näitä Sexton Blakeja ja kyllä tuo tuntui osaavan sekä englantia että suomea. Sujuvaa.
Mutta onko Aksu lempinimi vai ihan oikea, jo kovasti kadonnut kotimainen etunimi. Ja onko se miehen vai naisen nimi.
Aksu. Hah.
Kansi: Kuten likimain kaikissa Suomalaisissa Sexton Blakeissa, on tässäkin uudelleen maalattu alkuperäinen kansi. Siis kopio. Mutta onhan kopiokin parempi kuin tyhjästä tempaistu, joka ei itse teokseen sovi.
Mutta kovin on paksulla pensselillä maalattu tuo kuva. Selvän siitä saa, mutta ei tuo onnistunut ole. Mukava iltainen taivas pilkottaa taustalla, mutta siinä kaikki mitä osaan hyvää tuosta sanoa. Ja äiti opetti, että jos ei ole hyvää sanottavaa, voi olla hiljaa.
Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää