KirjallisuusPäivityksetArviotLinkitYhteydenototKiitos

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

Jack Hild (oikea nimi: Alan Philpson): Kaapparit (SOBs #1 (1985))
Kirja: Samamalla rysäyksellä kun Harlequin toi Suomeen muitakin miehisiä kirjoja, toi se myös tämän äijäilyn multihuipentuman. Suomessa julkaistiin tasan yksi, tämä, Amerikassa vuosien 1983 - 1989 välillä 33 kappaletta. Jostain täysin tuntemattomasta ja arvoituksellisesta syystä Suomessa valittiin sarjan numero 5 julkaistavaksi. Ilmeisesti kirjat ovat löyhästi toisiinsa sidonnaisia, sillä sen verran tässäkin kirjassa on viittauksia menneisiin sarjan teoksiin sekä cliff hanger loppu, joka antaa vinkin, että tähän teokseen palattiin vielä tulevaisuudessakin.
Tämä oli toinen kerta, kun tämän kirjan luin ja lukemisten välillä oli näemmä 22 vuotta. Valitettavaa oli kuitenkin huomata, että nautin tälläkin kertaa tämän Reaganin ajan amerikkalaista maailman kuvaa viljelevän kirjan lukemisesta. Muistan elävästi tykänneeni tästä vuonna 1990 myös ja vieläkin nippu kohtauksia oli tuttuja. Ilmeisesti en vain koskaan tule aikuistumaan.
Politiikka, über-tuhmia Neuvostoliittolaisia, brutaalia väkivaltaa, hylsyjen kilinää ja kuolin korinaa. Unohtamatta sexiä, miehekästä leikinlaskua ja kulmat kurtussa yrmyilyä.
Ja vallan toimivasti kirjoitettua moista. Mutta ei se mikään kauhea ihme ole. Tämän kirjan kirjoittajaksi on merkitty Jack Hild, mutta ei niin kauhean yllättäen, tuo on salanimi ja tällä kertaa sen taakse kätkeytyy Alan Philipson jolla tähän päivään mennessä on vyönsä alla noin 130 kirjaa. Kyllä siinä ajassa oppii kirjoittamaan vetävästi. Tai ainakin pitäisi. Jopa Warren Murphy, mies Remon takaata, kirjoittaa: "simply one of the best and gutsiest action writers around today." Eiköhän tuo sano jo tarpeeksi.
Suomennos: Jälleen kääntäjänä M. Sarko ja taas tasalaatuista ja hyvää suomea. Mutta nyt kun kysymyksessä on salanimen taakse kätkeytyvä kirjailija, tuli ihan ohimennen mieleen, että olikohan M. Sarkokin salanimi.
Kansi: Näemmä tässä käytetty alkupeäistä kantta. Mutta mikä ettei, hyvin toteutettu kansi tuo on. Kirjasarjan logo isolla ja alareunassa, poissa kuvaa häiritsemästä, kirjailijan nimi ja kirjan nimi.
Muistan katselleeni tuota kuvaa silloin joskus kahdeksankymmentä luvulla ja pohtineeni, että onko kyseessä valokuva vai ihan pirun realistisesti maalattu kuva. Itseasiassa vieläkään en tiedä vastausta.
Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää