KirjallisuusPäivityksetArviotLinkitYhteydenototKiitos

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

S. Devil: Paholaispartio (Kilpi # 1 (1968))
Kirja:
Ecapaino julkaisi sekalaisen kattauksen erilaisia (ja varsin lyhytikäisiä) julkaisuja 60-70, luvuilla. Yksi niistä oli tämä kotimaista alkuperää oleva (kannessa lukee näyttävästi "Kotimainen uutuusjännäri") piskuinen (46 sivua) lukemistosarja, Kilpi. Kaksi numeroa tätä jaksoi tulla ja ainakin näin tämän ensimmäisen numeron jälkeen ei tuota sarjan kuolemista kauheana pettymyksenä voi pitää.
Takakannessa tosin uhotaan, että vuodeksi 1968 (7 numeroa) tämän saisi tilattua kustantajalta vain 6:- rahan seuratessa tilausta. Vaikka en tästä numerosta oikein välittänytkään, niin jos olisin vuonna 1968 edes elossa ollut, niin aivan varmasti olisin tämän tilannut.
Kirjailija kätkeytyy nimimerkin S. Devil taakse ja taitaapi jäädä ikuiseksi arvoitukseksi, kukan tuon nimimerkin takana oikeastaan lymysi. Sama nimimerkki on myös vastuussa "KILPI-sarjan seuraavasta jännittävästä numerosta", kuten etukannen toisella puolella sanotaan. Myyntiajaksi on annettu 10 - 15.7.1968. Kova menekki taisi olla, kun myyntiajaksi riitti viisi päivää. Tuskin siinä ajassa edes hyllyyn ehti kauppias noita siinä ajassa saada.
Ei tämä suurta kirjallisuutta ole, ei edes kauhean hyvää ajanvietettä, mutta tulipa luettua yhdessä illassa ennen kuin silmä meni sängyssä kiinni. Lopussa kirjailijalle taisi tulla kiire, ainakin niin töksähtävältä ja äkkinäiseltä loppu tuntui. Olikohan kirjailijalta tilattu tarina, että sen pitää olla niin ja niin pitkä ja yht'äkkiä kirjailija huomasi, että sivumäärä alkoi tulla täyteen. Ettei tämä vain olisi taas yksi niitä, jotka on kirjoitettu suoraan latomakoneella (ainakin paljon ladontavirheitä oli mukaan lipsahtanut) kun kustantajakin on painotalo. Ja kappas, tuo paino on näemmä vieläkin hengissä.
En tätä luettavaksi osaa oikein hyvällä mielellä suositella. Tönkköä kerrontaa toisen maailmansodan tiimellyksessä.
Kansi: On siinä Nasu tupakilla ja on siinä kaunis ranskatar, joten ainakin kansi on osuva tarinaan. Reunassa sinisessä palkissa sarjan logo ja numero, niin…. Kilvessä. Ja tuo ylin kilpi on jostain vain graafikoille avautuvasta syystä suurempi kuin muut. Takakannessa on tuo kansikuva musta-keltaisena versiona ja erilailla rajattuna. Tuossa pienessä kuvassa näkyy taiteilijan signeeraus: Barye Phillips. Tekijämies siis! Ei ihme, että kuva on kauniisti maalattu. Saikohan Barye korvauksen tästä kuvasta?
Minä sanon:

Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää