KirjallisuusPäivityksetArviotLinkitYhteydenototKiitos

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

Kari Nenonen: Miljoona, miljoona, miljoona ruumista (FBI #2 (1985))
Kirja:
Sitä ei voi kieltää, etteikö Kari Nenosen kuolema ollut suuri menetys tälle rakastamalleni kirjallisuuden lajille. Se mies osasi kirjoittaa sujuvasti ja vetävästi vaikka välillä juonet olivat suuria ja surrealistisia (CIA kehitti AIDSin? Ja päästi sen apinan kyydissä Afrikkaan, että voisi tarkkailla viruksen menestymistä? No, voihan noinkin käydä.). Nyt harmittaa oikeasti paljon, että ei tullut luettua näitä Nenosen sarjoja enempää silloin kuin mies oli elossa, että olisi voinut yrittää saada haastattelun aikaiseksi, että olisi voinut kysellä tarkemmin mm. tämän sarjan taustoista. Että oliko Kottonen ihan kokonaan Nenosen oma keksintö ja mitä Kolmio-Kirja tykkäsi näin julkisesta menestyssarjan rip-offista.
Mutta jos tarina itsessään on kirjoitettu näin hyvin ja sujuvasti että sen innoissaan lukaisi liki kokonaan ennen nukahtamistaan, niin ei siitä voi olla pahaa sanottavaa.
Se on vielä pakko mainita, että ainakin tässä kirjassa Nenosen dialogi oli loistavuutta. Elävän ja realistisen kuuloista kiroiluineen ja sana valintoineen. Toisaalta taas Kottosen tyttöystävän muusikkokiertueelta kotiin tuleminen kesken kiertueen oli outo ja päälleliimattu yhden sivun kohtaus.
Takasisäkanteen on joku edellinen omistaja kirjaillut nimen "Minna Virtanen" ja osoitteeksi "09530 Onkimaa". Jos et tiennyt, niin Onkimaan kylä Itä-Uudellamaalla Askolan kunnassa on vanhaa suomalaista asuinaluetta. Porvoonjoki on tuonut asutusta alueelle jo kivikaudella. Onkimaan asuttu historia ulottuu noin 600 vuoden päähän, josta osoituksena Onkimaan alueelta löytyy lukuisia muinaisia uhripaikkoja. Ettäs tiedätte.
Mutta silti. Lue heti tämä kirja ja tykkää sinäkin.
Kansi: Sama yläosa kuin edellisessä kirjassa, villapaitainen (oletettavasti) Kottonen siellä vieläkin kaverinsa kanssa latailee. Pääkuva rajattu jostain isommasta kokonaisuudesta ja tuo poliisiauto tuolla on vanhempaa kalustoa kuin ne mitä vuonna 1985 käytettiin New Yorkissa. Lisäksi kuvassa on läpikuultava kolttu päällä neitokainen iso pyssy kädessään. Kirjassa ei ollut moisia tuhmia naisia, vain Kottosen tyttöystävä.
Alareunaan rajauksessa unohtui puolikas mies aurinkolasit ja hattu päässään. Näyttää, että tuon kuvan rajauksen alla mies on kusella.
Epäonnistunut kansi. Yksi pallo pois.
Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää