KirjallisuusPäivityksetArviotLinkitYhteydenototKiitos

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

James Hadley Chase: Nainen ja kaksitoista kiinalaista (James Hadley Chase #13 (1970))
Kirja: Henkinen jatko-osa James Hadley Chasen ensimmäiselle kirjalle, Ei kukkia tytölle-teokselle. Henkinen sinänsä, että kirjassa on sama päähenkilö kuin tuossa em. kirjassa, Fenner. Valitettavasti tämä vain ei ole yhtä hyvä kuin Fennerin ensimmäinen seikkailu. Ehkä tuon takia Chase otti ja hylkäsi Fennerin.
Suomalaiseen tapaan tämä julkaistiin Chase-sarjan kirjana numero 13 vaikka alun perin tämä julkaistiin Chasen viidentenä kirjana. Toisaalta, vaikka Vaasa julkaisi sitkeästi uudelleen Chasejaan, jaksaminen uudelleen julkaisuihin loppui pari kirjaa ennen tätä. Ilmeisesti Vaasa Oy loppui myös siihen.
Vaikka kirja on julkaisuaikaansa nähden brutaali ja väkivaltainen, on se toteutettu sekavasti ja tylsästi. Kaikki ominaisuudet oli paikallaan, että kirjasta olisi voinut olla kerrassaan tömäkkä, mutta se viimeinen potku jäi kuitenkin antamatta.
Mielenkiintoinen yksityiskohta on kirjan alkuperäinen nimi: Twelve Chinks and a Woman. Poliittinen korrektius iski 70-luvulla jolloin kirja uudelleen nimettiin The Doll's Bad News. Tuo alkuperäinen nimi oli kuitenkin kuvaavampi.
Suomennos: Uolevi jälleen vauhdissa. Mitä enemmän mies suomensi (ja mies suomensi paljon), sitä sujuvammaksi suomennoksen muuttuivat.
Ja tässä kirjassa Uolevi toi esiin sanan, jota koskaan ennen en ole missään kirjassa nähnyt: "pemppu". Luovuutta, se on hienoutta.
Kansi: Kirjan nimen mukaista kiinalaisuutta tavoiteltiin kanteen pistetyllä itämaisella demonimaskilla ja nainenkin pemppu paljaana löytyy. Mutta mihin mustaan tuntemattomaan tuo nainen tarttuu, se olisi kiva tietää.
Pöhkö ja kömpelö kuva, mutta omalla tavallaan viehättävä.

Minä sanon:

Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää