KirjallisuusPäivityksetArviotLinkitYhteydenototKiitos

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

Brian Moore: Veren väri (Book Studio (1997))
Kirja: Kirja, jonka luin nyt toisen kerran. Ensimmäinen kerta oli 13 vuotta sitten ja siitä on jäänyt sellainen mielikuva, että pidin kirjasta ja Mooren tyylistä kirjoitaa. Muistan pitäneeni kirjan tapahtumapaikoista,  niinden kuvauksista ja hahmoista. Nyt, toisella kierroksella, pidin edelleen tarinasta, mutta Mooren tyyli kirjoittaa ja sijoittaa tarinaan politikointia niin paljon kuin sinne oli sijoitettu oli lähinnä junnausta aiheuttavaa.
Kovasti tätä kirjaa kehuttiin joka puolella vuonna 1990 kun se julkaistiin, mutta minulle tämä kuitenkin jäi osastoon: "Jaa, luin kirjan, ei potkaissut munille, ei saanut oksentamaan, saatan lukea muutakin Moorelta".
Kappas. Huomasin justiinsa, että luin tämän kirjan ensimäisen kerran sinä vuonna, kun Moore kuoli. Sattumaako?
Suomennos: Heikki Sarkkila on aina tuottanut hyvää käännöstä ja niin myös tässä. Mies sai jopa haisuja pohjois-Irlannin puhetavasta ja murteesta mukaan. Ja se ei ole ihan vähän.
Kansi: Book Studio suosi hyvinkin paljon Peter Mustosen maalauksia kannessa ja en yhtään ihmettele, etteikö mies olisi jossain välissä elänyt tienesteillä, joita sai pelkästään Book Studiolta. Sen verta paljon kirjoja Book Studio suolsi ja se sen verta useassa oli Mustosen kansi.
Ja mikä ettei, hyviä kuvia mies välillä sai aikaiseksi. Kuten tämäkin. Ihan toimiva, kirjaan liittyvä kansi.
Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää