ArviotKiitosLinkitPäivityksetYhteydenotot

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

Adam Hall: Revontulet (Book Studio (1987))
Kirja: Adam Hall on vain yksi Elleston Trevorin nimimerkeistä. Ja jos oikein tarkkoja ollaan, edes tuo Elleston ei ole miehen alkuperäinen nimi vaan myöhemmin vaihdettu nimi. Syntyjään veitikka oli Trevor Dudley-Smith
Tällä Adam Hall nimellä Elleston tuotti 19 Quiller kirjaa joista tämä kirja on sarjan yhdestoista. Varhasempia Quillereitä on suomeksi julkaistu useampikin kappale useamman kotimaisen kustantajan toimesta. Niistä kaikista tämä oli minun ensimmäinen kosketukseni sarjaan.
Eikä tuo kovinkaan hyvää vaikutelmaa jättänyt vaikka maailmalla kovasti arvostusta ja mm. elokuvia ja telkkarisarjankin tämä on siinnyt.
Lähinnä tämä vaikutti tylsältä ja suorasukaisemmalta James Bondilta. Bondilla sentään annetaan ymmärtää, että hänellä on vähän elämääkin tehtäviensä välillä, mutta Quillerillä ei ole. Ilmeisesti juuri tuon takia hahmo on niin kiukkuinen ja ärsyttävä.
Koska aina pitää kaivaa joka asiasta edes jotain hyvää, niin hyvää tässä oli brittiläisyyden kuvaus. Itsekin Brittinä Elleston tiesi, mistä kirjoitti miten kuvasi asioita. Se toimi. Mutta ei tämä kuitenkaan minkäänlaista hinkua jättänyt lukea toista Quilleriä. Jos jossain välissä sellainen päätyy käteen, kyllä sen luen, mutta en kauhiasti asiaa odota.
Suomennos: Rutiinimainen ja hyvä työ jälleen Sarkkilan Heikiltä. Ammattitaitoisen kuva suoritus. Ei kauheasti luovuutta vain.... suomennos.
Kansi: Sama kansi tässä on kuin alkuteoksessakin. Tosin tässä Suomalaisessa versiossa lukee takakannessa, että "Kannen kuva: W. H. Allen". Tieto on kyllä pahasti metsään. W. H. Allen on kustantaja. Kansitaiteilija on Tony Masero. Löysin miehen kotisivut ja kyllä hän on paljon kansia tehnyt, tosin ei tätä tunnusta omakseen, mutta sivustu quiller.net niin väittää että uskotaan sitten sitä.
Juna se siellä puksuttaa hangen halki ja taivaalla on revontulia. Suomessa kanteen on prätkäisty "Top secret" leima. Alkuteoksessa tuon leiman tekstinä on "A Quiller Mission". Tiedä sitten kumpi on parempi.
Varmasti taidolla tehty kuva, mutta näin pienessä koossa tuo juna jää vähän liian pieneksi. On tuota parempiakin kansia tullut vastaan.

Minä sanon:
Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää