ArviotKiitosLinkitPäivityksetYhteydenotot

#ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ

Gar Wilson (oikea nimi: William Fieldhouse): Kuoleman jumalattaren tuomio (Action (Harlequin Enterprises Ltd.) - Commando 5 #5 (1989))
Kirja:
Maailmassa on niin paljon pahuutta, että sitä kitkemään tarvitaan useita ja taas useita joukkueita miehisiä miehiä, jotka eivät epäröi tappaa. Miehiä, joista jokainen on kova kuin timantti, lihaksikas kuin supersankari ja äijä kuin Lemmy Kilmister. Mutta kuitenkin jokaisessa miehessä on omat pienet, joskus jopa hupsut, ominaisuudet, joilla heidät erottamisensa on mahdollista. Joku on veikeä leikinlaskija, toinen kova poika panemaan ja kolmas ampuu kärpästä silmien väliin vaikka sumuisana yönä kilometrin päästä. Missä olisimmekaan ilman noita miehiä, millainen olisi nykymaailman meno? Enkä edes uskalla ajatella, mitä joutuisi lukemaan ilman heitä.
Tämä kirja on täynnä heitä sekä heitä vastustavia pahaakin pahempia tuhmureita jotka on luotu kirjaan vain saamaan osakseen lyijynappi otsaan. Mutta hienoa on, että Fieldhouse oli luonut kirjan näin hyvin. Mies on salanimen suojassa kirjottanut suurimman osan tästä sarjasta joten on tuo harjoitustakin saanut, mutta kyllä tämän ilokseen luki. Yrmyä äijäilyä ja paljon väkivaltaa ja räjähdyksiä. Loistavuutta. Ja kun vielä loppuun läppäistään niin typerä koukku, kuin tähän on läppäisty, ei voi kuin nauraa ääneen. Tai edes hymyillä ja hymähtää.
Amerkikassa sarjaa julkaistiin välillä 1982 - 1991 51 teosta. Suomessa vuosina 1989 ja 1990 8 kappaletta. Eikä kronologiasta ole tietoakaan. Tämä kirja, alkuperäiseltä numeroltaan 18 julkaistiin Suomalaisessa sarjassa numerolla 5. Paljon viittauksia menneisiin ja viittauksia tulevaisuuteen. Ehkä osa noista viittauksista sai vastauksensa numerossa 19. Jota ei koskaan ole julkaistu Suomessa. Höh.
Suomennos: Virpi Kosonen kääntämässä.... joko hän ei ole paljoa kääntänyt tai sitten on kääntänyt paljon, mutta hyvin, että ei ole jäänyt muistiin mitään kuvia asiasta. Sujuvasti tämä oli hoidettu, ei kipristellyt lukea.
Kansi: Sama kansi kuin alkuperäisteoksessa. Ainoa ero löytyy siinä, että alkuperäisessä kirjassa on valkoinen yläreuna ja tässä kotimaisessa versiossa on musta yläreuna.
Kannen on maalannut Gil Cohen joka ilmeisesti on sama mies kuin se, jonka maalauksia ilmailun eri vaiheista (lähinnä sotaisammista vaiheista) on internet täynnä. Mutta mikä ettei, komea kuva, missä on mukavasti yksityiskohtia (kuten tuo etualalla olevan miehen koukkukäsi) ja miellyttävän synkkä tunnelma. Itseäni lämmitti eritoten se, että kuva jatkuu takakannelle asti, missä on vielä kaksi miesten miestä kurkimassa Intialaisvaikutteisisesta kaari-ikkunasta ulos, vahtien, konetuliaseet käsissään. Eipä pääse paha yllättämään.

Minä sanon:

Palone

Jotain lisättävää? Tästä saat tiedot, miten otat osaa keskusteluun!

Pistetaulukko:
: Lue jo!
: Kannattaa harkita, lukemista
: Ihan jees
: Jos ei parempaa luettavaa ole
: Vaikka juurihoitoon ennemmin
: Vältä kuten syöpää